TV2 forventer underskud på op til 215 mio.

Trods stigende omsætning og vundne markedsandele forventer TV2 historisk stort underskud i 2007. Især TV2/RADIO trækker resultatet ned.

- Målene i 2007 var meget ambitiøse. Året var præget af store investeringer som eksempelvis etableringerne af TV 2 NEWS, TV 2 Radio og TV 2 SPORT. Men det har vist sig, at de nye aktiviteter har haft en længere indkøringsperiode og har trukket betydelig flere ressourcer end forventet, siger administrerende direktør for TV 2, Merete Eldrup i en pressemeddelelse

Ud over dette har omsætningen i 2. halvår ikke levet op til forventningerne. Derfor bliver resultatet markant dårligere end forventet, og resultatet er ikke tilfredsstillende, siger Merete Eldrup.

I TV 2s halvårsrapport for 2007 var forventningerne til resultatet før skat på omkring 100 mio. kr. På baggrund af den foreløbige opgørelse af resultatet for 2007, forventer TV 2 et underskud på cirka 55-75 mio. kr.

I tillæg til dette nedskrives programtilladelsen for TV 2 Radio på cirka 140 mio. kr.

Nedskrivningen er en regnskabsmæssig foranstaltning, som er nødvendig på grund af den negative økonomiske udvikling i TV 2 Radio.

Det samlede underskud for TV 2 for 2007 forventes dermed at blive i niveauet 195-215 mio. kr.

- TV 2 skal være en sund og overskudsgivende forretning. Det er den nye ledelses og bestyrelses opgave at se på, hvordan TV 2 skal håndtere den økonomiske udfordring i år. Det kommer til at betyde besparelser og tilpasninger forskellige steder i TV 2s forretning, siger TV 2s bestyrelsesformand, Lars Liebst.

Oversigt

    Oversigt