I det fynske folks tjeneste

TV2-regioner kan få deres egen fælleskanal

TV2-regionerne skal have en ny fælles tv-kanal, hvis oppositionen kan få regeringen til at lege med på deres forslag. Hvor er pengene til det, lyder kritikken.

De otte regionale TV2-stationer skal gå sammen om at lave en fælles tv-kanal, som skal have fokus på det nære stof.

Sådan lyder et af forslagene i et oplæg fra oppositionen til de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig.

- Det er for at styrke det regionale tv. Det er jo enormt populært at se, og derfor mener vi godt, at det kan få en helt egen kanal med et indhold, som man kan se landsdækkende, men er produceret regionalt, forklarer medieordfører hos Socialdemokraterne, Mogens Jensen.

Direktør hos TV2 Øst Vagn Petersen glæder sig over, at politikerne vil styrke regionernes rolle i det samlede public serviceudbud. Man kan allerede se på seertallene, at folk vil se tv, der er produceret tæt på dem, understreger han.

- Jeg ser gode muligheder i, at vi med den enorme gennemslagskraft, som vi har med vores regionale dækning, udnytter det potentiale til noget mere, lyder det.

Regeringen vil også gerne styrke det regionale mediebillede. Men Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby kan ikke få øje på, hvor oppositionen vil finde pengene til den nye kanal.

Regeringen har selv foreslået en anden model, som også involverer DR's regionalstationer.

- Vi har lagt op til, at man skal skabe et forstærket samarbejde mellem P4-regionerne og TV2-regionerne, fordi vi mener, det vil kunne styrke den regionale dækning, siger hun.

Oplægget til medieforhandlingerne er et fælles oplæg fra De Radikale, SF og Socialdemokraterne. Forhandlingerne i medieforligskredsen starter på torsdag.