I det fynske folks tjeneste

TV2 skal blive i Odense

01:14

TV 2´s hovedsæde bliver på Kvægtorvet i Odense

1 af 2

Studieværterne Henrik Skovgaard, Jes Dorph Petersen og de øvrige kendte ansigter fra TV2's nyheder, skal fortsat sende fra Kvægtorvet i Odense.

Onsdagens medieforlig imellem Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og regeringen mundede ud i en tyk streg under at TV2 fortsat skal producere nyheder i Odense. I forligsteksten står der:

- Det præciseres, at det forhold, at selskabets hovedsæde og centrale nyhedsaktiviteter skal være placeret i Odense betyder, at der samlet set ikke må ske en yderligere forskydning af selskabets aktiviteter fra Odense til København.

Aftalen pointerer også, at det fortsat er hensigten at privatisere TV/DANMARK, når selskabets økonomiske situation giver mulighed for det.

Odenses borgmester glæder sig over løsningen:

- Jeg er meget tilfreds med, at Christiansborg-politikerne har lyttet til vores gode argumenter, siger Anker Boye, der den 13. marts i år sendte et brev til Folketingets medieordførere samt kulturministeren.

- Det er af stor betydning, både for Odense, Region Syddanmark og hele Danmark, at vi stadig har en landsdækkende TV-station med udgangspunkt i Odense. Jeg er glad for at de regionalpolitiske hensyn er blevet tilgodeset, så vi stadig har en så stor medievirksomhed placeret udenfor hovedstadsområdet.

Du kan læse hele medieforliget på hjemmesiden her

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.