I det fynske folks tjeneste

TV2 skal blive i Odense

Studieværterne Henrik Skovgaard, Jes Dorph Petersen og de øvrige kendte ansigter fra TV2's nyheder, skal fortsat sende fra Kvægtorvet i Odense.

01:14

TV 2´s hovedsæde bliver på Kvægtorvet i Odense

1 af 2

Onsdagens medieforlig imellem Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og regeringen mundede ud i en tyk streg under at TV2 fortsat skal producere nyheder i Odense. I forligsteksten står der:

- Det præciseres, at det forhold, at selskabets hovedsæde og centrale nyhedsaktiviteter skal være placeret i Odense betyder, at der samlet set ikke må ske en yderligere forskydning af selskabets aktiviteter fra Odense til København.

Aftalen pointerer også, at det fortsat er hensigten at privatisere TV/DANMARK, når selskabets økonomiske situation giver mulighed for det.

Odenses borgmester glæder sig over løsningen:

- Jeg er meget tilfreds med, at Christiansborg-politikerne har lyttet til vores gode argumenter, siger Anker Boye, der den 13. marts i år sendte et brev til Folketingets medieordførere samt kulturministeren.

- Det er af stor betydning, både for Odense, Region Syddanmark og hele Danmark, at vi stadig har en landsdækkende TV-station med udgangspunkt i Odense. Jeg er glad for at de regionalpolitiske hensyn er blevet tilgodeset, så vi stadig har en så stor medievirksomhed placeret udenfor hovedstadsområdet.

Du kan læse hele medieforliget på hjemmesiden her