TV2s flytteplaner bekymrer i Odense

Planer om at flytte TV2's Morgen-Nyheder til København vækker bekymring i Odense. Nu vil byens kulturrådmand samle de politiske kræfter for at holde på stationen.

Morgen-Nyhederne er blevet produceret og sendt fra Kvægtorvet i Odense siden starten for godt 11 år siden.

Nu arbejder stationens ledelse med planer om at lade de tidlige nyheder producere af nyhedskanalen TV2NEWS i København. Det vækker bekymring i Odense.

- Deres overvejelser om at flytte Morgen-Nyhederne er dybt bekymrende, siger By- og kulturrådmand Anker Boye, Soc.dem.

Borgmester Jan Boye ønsker ikke at lade sig interviewe om sagen, men siger, at han allerede har en god løbende dialog med ledelsen af TV2.

TV2s nyhedschef Michael Dyrby sagde i slutningen af sidste uge til fagbladet Journalisten, at flytningen kun er en af flere muligheder, der arbejdes med, men det er ikke første gang, at der er planer og rygter om at flytte aktiviteter til København.

I april i år blev 8 medarbejdere afskediget i TV2s programafdeling i Odense og afdelingen blev reelt flyttet til København.

TV2s små kanaler, Zulu, Charlie og Filmkanalen, der hører under TV2 NETWORKS, har også hovedsæde i København, hvor TV2 RADIO også er placeret.

Og i maj sidste år var der også debat om at flytte hele stationen østover. 

- Det koster hvert år TV 2 mange penge, at hovedsædet ligger i Odense. Derudover er det upraktisk. Derfor ser jeg helst, at reglen om hovedsædets placering i byen bliver fjernet, sagde økonomidirektør Anders Kronborg dengang til Fyens Stiftstidende.

TV 2 er frem til 2013 bundet af en en aftale med staten, hvori der står, at TV 2 skal have hovedsæde i Odense.

Oversigt

    Oversigt