TV2's hovedkanal taber en million om dagen

TV2 kom ud af 2009 med røde tal på bundlinjen. Samlet set fik stationen et underskud på 27 millioner kroner, og det dækker over et megaunderskud på hovedkanalen på 363 millioner kroner, der knap og nap blev udlignet af overskud på 336 millioner kroner på de forskellige nichekanaler.

- Vi har tidligere påpeget, at vi ud over vores retssager og vores gæld også har en skævvridning, der går på, at hovedkanalen giver større og større underskud, mens vi prøver at tjene ind på vores nichekanaler, hvad vi kan. Og den skævvridning er blevet endnu værre i 2009, end den var i 2008, siger TV2's administrerende direktør, Merete Eldrup.

Det betyder med andre ord, at TV2 godt og vel taber en million kroner om dagen på hovedkanalen. Og det er der en god forklaring på, mener Merete Eldrup.

- Hovedkanalen er en stor bred public service-kanal med en masse forpligtelser, og man fjernede licensen fra den i 2004. Det opdagede vi ikke de første år, da der var højkonjunktur, men vi har tabt over 300 millioner kroner på reklamerne, forklarer hun.

Politikerne besluttede i 2009, at TV2 fra 2012 må opkræve abonnementsbetaling for TV2 på 20-25 kroner, og det vil ifølge TV2-direktøren hjælpe på balancen. Men hun ser gerne abonnementsbetalingen fremrykket.

- Det store problem, vi har nu, det vil altså fortsætte i 2010 og 2011. Derfor synes vi, at man skulle se at få fremrykket den abonnementsbetaling til 2011, men det har vi jo fået afvist, siger hun.

Spørgsmål: Vil brugerbetalingen kunne redde det?

- Ja, det vil det. Om det lige vil gøre, at hovedkanalen vil give overskud eller komme i nul, er jeg ikke sikker på, men det vil fylde en pæn del af hullet, og vi skulle gerne nærme os at have hovedkanalen i balance.

Oversigt

    Oversigt