Tvangsfjernet pige hentet af politiet

Den 12-årige Maria Gath fra Odense blev tirsdag fundet af Odense Politi og afleveret til de sociale myndigheder i Odense Kommune.

Maria Gath har været væk i syv måneder

Den 12-årige Maria Gath fra Odense blev tirsdag fundet af Odense Politi og afleveret til de sociale myndigheder i Odense Kommune.

Sagen om Maria Gath har været meget omtalt, blandt andet her på TV 2/Fyn. Hun har været gået under jorden i over syv måneder, hvilket har ført til kraftig kritik af blandt andet Odense Kommune. Maria Gath har hverken været i skole eller haft anden kontakt med det offentlige, siden hun stak af fra en institution på Sydfyn.

Maria Gath var anbragt på institutionen, efter at Odense Kommune havde fået hende tvangsfjernet fra moderen Bettina Gath.

Bettina Gath har hele tiden hævdet, at tvangsfjernelsen skete på et forkert grundlag. Og har siden været med til at holde sin datter skjult fra myndighederne.

Det var også Maria Gath's tvangsfjernelse der i sidste måned skabte voldsom virak ved et byrådsmøde i Odense. En støttegruppe, der kalder sig De Frie Rebeller, afbrød dengang byrådsmødet for at protestere. Det har siden betydet at blandt andet politiets rejsehold er blevet blandet ind i sagen.

Ifølge Jørn Hestelund fra Odense Politi foregik afhentningen af Maria Gath stille og roligt.

"Hun var sammen med sin mormor, da vi fandt hende. De kørte med ind på stationen, og vi fik os en god snak om tingene. Derefter overgav vi Maria til de sociale myndigheder", siger Jørn Hestelund.

Bettina Gath var rystet over, at politiet havde hentet hendes datter.

"De behandler hende som en lille forbryder, og hun må ikke snakke med mig. Jeg er vist nærmest den sidste, der har fået at vide, at hun er blevet hentet."

Maria Gath er blevet anbragt på institutionen Birkelund i Seden.

"Jeg accepterer det ikke, og vil fortsat kæmpe for at få hende hjem", siger Bettina Gath, der onsdag skal mødes med kommunens sagsbehandlere.

De Frie Rebeller fandt sig åbenbart heller ikke i tvangsfjernelsen. Tirsdag eftermiddag blev en af gruppens medlemmer anholdt ved institutionen Birkelund. Han truede personalet, og politiet blev tilkaldt.

Oversigt

    Oversigt