Tvivl om IC-stop i Langeskov i flere år

Politikerne på Christiansborg har i flere år været fuldt informeret om, at der herskede stor tvivl om betjeningen af Langeskov Station.

Det kom frem, da transportminister Magnus Heunicke i dag var i samråd for at redegøre for forløbet. Ministeren henviste til et notat fra november 2012 - et notat, som blev sendt videre til partierne i forligskredsen.

Notatet rejste allerede dengang tvivl om, hvorvidt stationen skulle betjenes med et IC-stop, men ingen reagerede på det.

I notatet står der, ??at da Langeskov Station ligger på en hovedstrækning, er det ikke helt uproblematisk at udarbejde et fornuftigt betjeningsgrundlag for Langeskov samtidig med, at de øvrige stationer på Fyn kan bibeholde en god betjening. Der er flere forskellige muligheder for betjening af Langeskov Station. DSB arbejder med forskellige muligheder både i form af regionalbetjening og intercitytogsbetjening. DSB har endnu ikke fastlagt betjeningskonceptet for Langeskov Station?.

Borgmester Hans Luunbjerg fra Kerteminde er stærkt overrasket over, at forligspartierne og ministeriet har kendt til tvivlen om togstoppet i Langeskov i flere år.

- Hvis vi havde fået den viden allerede dengang, havde vi ikke investeret så mange penge i Langeskov Station, siger Hans Luunbjerg.

Transportministeriet oplyser til TV 2/FYN, at Kerteminde Kommune ikke er blevet orienteret om notatet.

Venstres Hans Chr. Schmidt tillægger dog ikke notatet den store betydning og afviser, at han eller forligspartierne har sovet i timen.

- Det er normalt, at DSB meddeler, at man arbejder med alt muligt og med mange modeller. Hvis man vidste, hvor mange modeller, DSB sidder og arbejder med, så er det altså ikke noget, man hæfter sig ved som politiker, siger Hans Chr. Schmidt til TV 2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt