Tysk forsvarsproducent redder fynske arbejdspladser

Den fynske virksomhed Dalsted Teknik i Middelfart bliver overtaget den tyske forsvarsproducent FFG. Dermed er otte fynske arbejdspladser reddet.

Dalsted Teknik, der nu skifter navn til Dalsted Technologies A/S, producerer generatorer til militære formål og hidtil haft Flensburger Fahrzeugbua Gesellshaft(FFG) som kunde. Nu bliver den fynske virksomhed en del af den tyske forsvarsproducenet. De otte job på virksomheden bliver bevaret, og FFG håber i fremtiden at kunne skabe flere job.

- Danmark er et vigtigt marked for os, og overtagelsen af Dalsted skal ses i lyset af, at vi gerne vil bidrage direkte til at skabe flere arbejdspladser i Danmark inden for vores felt. Det kan vi gøre, fordi Dalsteds innovative produkter og høje tekniske niveau komplimenterer vores egne produkter inden for Power Management, APU'er og specialiserede A/C-systemer, siger Helge Carstensen, direktør hos FFG.

Med overtagelsen overgår både medarbejdere, know-how og alle andre aktiviteter til den tyske virksomhed.

- Vi ser frem til at kunne fortsætte med at levere specialiserede og højteknologiske produkter til det danske forsvar, samt reservedele til alle Dalsted produkter, som allerede i dag bruges af det danske forsvar, under det nye navn Dalsted Technologies. Samtidig er vi glade og stolte over at kunne bevare arbejdspladser her på Fyn, og på sigt forhåbentlig skabe endnu flere til glæde for væksten i området, siger Brian Bo Kristensen, som er Managing Director hos Dalsted Technologies A/S.

Dalsted producerer militære generatoranlæg og traileropbygninger, der skal kunne fungere under ekstreme forhold i fx Irak og Afganistan, og har gennem en årrække været leverandør til det danske forsvar.

Oversigt

    Oversigt