I det fynske folks tjeneste

Tysk koncertarrangør trækker sig ud af Tinderbox

Den tyske koncerrtarrangør har trukket sig fra de danske festivaler Tinderbox og Northside

FKP Scorpio har valgt at sælge sin ejerandel til festivalchef Brian Nielsen og de to andre ejere i Tinderbox og Northside-festivalerne.

FKP Scorpio Konzertproduktionen GmbH har solgt sine andele i festivalerne Tinderbox og NorthSide til Down The Drain Holding ApS.

Down the Drain Holding ejes af festivalchef Brian Nielsen, Flemming Myllerup og Mads-Kristian Sørensen.

Salgsprisen er ikke oplyst.

Læs også Pjækkeri: Tinderbox kræver 300 kroner af sine frivillige

FKP Scorpio vil fortsat eje en mindre minoritetsandel af selskabet Beatbox Entertainment Aps, som fortsætter med at booke artister til festivalerne. 

- Vi vil gerne takke det danske team for det gode samarbejde så langt, og vi er glade for at kunne fortsætte at samarbejde med Mads Sørensen og resten af Beatbox-teamet, udtaler Folkert Koopmans, CEO i FKP Scorpio i en pressemeddelelse.

- Vi har i længere tid ønsket at konsolidere festivalerne under Down The Drain-paraplyen som i dag fungerer som Nordens største uafhængige koncert- og festivalarrangør, og vi er glade for, at det nu er faldet på plads, udtaler Brian Nielsen, direktør i Down The Drain Group.

Down The Drain ejer i dag 100 procent af festivalerne NorthSide og Tinderbox, majoriteter i Beatbox Entertainment og Komos Festival, samt en andel af Haven Festival.

Læs også Scorpio skaber vækst i Norrköping

Tinderbox i 2016 gav et overskud på ni millioner kroner før skat, og før festivalen i 2017 var egenkapitalen i minus med 21 millioner kroner.

Northside-festivalen gav i 2016 et underskud på 3,4 millioner kroner.

Der er endnu ikke offentliggjort regnskab for 2017.

Odense Kommune støtter Tinderbox med 23,4 millioner kroner via en tilskuds- og en sponsorpakke.

I år har Tinderbox krav på tre millioner kroner i tilskud til udbetaling i november 2018.

Ved du noget? Så send os et tip