Tyven afmærker dig

Ikke mindst omkring jul betaler det sig at gardere sig mod indbrud blandt andet ved at holde øje med, om ens bolig er blevet afmærket.

Politiet har noteret sig, at tyve i stigende grad placerer forskellige former for afmærkning ved hoveddøre eller i indkørsler for at fastslå, om der er nogen hjemme.

For eksempel har man fundet små plastickugler ved hoveddøre, prikker på postkasser eller dåser i indkørslen og hvis ikke de bliver fjernet, afslører det, at beboerne er ude.

Gerda Larsen i Tommerup fandt et mærke i sin postkasse og slap muligvis kun for indbrud, fordi hun var hjemme en aften da tre af hendes naboer havde indbrud.

Politiets erfaring er nemlig at tyvene afmærker og tjekker hele kvarterer inden de slår til.

Derfor opfordrer politiet til, at husejere holder øje med selv små forandringer omkring huset og eventuelt henvende sig til politiet, hvis der er noget mistænkeligt.

Derudover gælder det om at gardere sig med sikring af døre og vinduer, sørge for, at der er affald i skraldespanden og eventuelt få en nabo til at skabe tegn på liv ved at tømme postkassen, stille ting ud ved huset og andre finter.

Det er især aktuelt i julen, der er højsæson for indbrud.

Gode råd mod indbrud her

Oversigt

    Oversigt