Skaktalent på ni år: - Jeg plejer at vinde over de voksne

Albert Mechlenburg Møller på ni år er med, når 110 skakspillere dyster i Odensemesterskabet.

I weekenden afvikles Odensemesterskabet i skak for spillere fra hele landet, og en af deltagerne er U10-spilleren Albert Mechlenburg Møller fra Frem Skakklub i Odense.

Han er dansk mester i sin årgang, og selv om han dyster mod voksne i weekenden, satser det niårige skaktalent med at fortsætte succesen ved bordet. 

- Jeg plejer at vinde, siger Albert Mechlenburg Møller, der har spillet skak, siden han var tre år.

Odensemesterskabet er en åben turnering for spillere i hele landet. 110 spillere er med, og selv om konkurrenceelementet er vigtigt, hjælper sejrene i skak også i skolen - og på længere sigt måske også på lønkontoen.  

- Man bliver bedre til dansk og matematik. Hvis jeg bliver rigtig god, kunne jeg måske tjene nogle penge, men det ville ikke blive et fast job, fortæller Albert Mechlenburg Møller.

Europamester: Jeg er ikke favorit

Odense-skaktalentet er dog ikke den eneste ungdomsspiller, der blander sig blandt de voksne.

Jonas Bjerre fra Skanderborg er netop blevet europamester for spillere under 14 år. Han ser også frem til at dyste mod de voksne, men han regner dog ikke med at slå de bedste spillere herhjemme.

- Jeg er europamester i min egen aldersgruppe, men her spiller vi også mod voksne, så nej, jeg er ikke favorit, siger Jonas Bjerre.

Selv om antallet af skakspillere er faldet, har det alligevel godt fat i de unge, mener Niels H. Sørensen, der er bestyrelsesmedlem i Frem Skakklub.

- Skak er et superfedt spil, fordi når spillerne kommer til sådan en weekend, er der et stort socialt element i at spille - udover konkurrenceelementet, siger Niels H. Sørensen.

- Vi dyrker de unge. Vi dyrker skoleskak. Vi har træning for børn. Der er mange skoleskakskoler i Odense og på Fyn, forklarer han.

Odensemesterskabet afgøres på søndag.

Se hele tv-indslaget herunder: 

 

 

Oversigt

    Oversigt