I det fynske folks tjeneste

Ubetinget fængsel for vold mod børn

Mor kunne ikke bruge sin udenlandske baggrund som undskyldning for en mildere straf, da hun blev idømt seks måneders fængsel for vold mod mand og børn.

Østre Landret gav en mor seks måneders ubetinget fængsel for vold mod hendes mand og børn.

Det er ikke i orden, når forældre uge efter uge revser deres børn. Derfor er en 43-årige kvinde fra Fyn blev straffet med seks måneders fængsel for vold mod både søn, datter og ægtemand.

Byretten straffede oprindeligt kvinden med otte måneders fængsel, men gjorde halvdelen betinget. Det skete blandt andet med henvisning til, at kvinden har udenlandsk baggrund. Under sagen har hun selv forklaret, at det under visse omstændigheder er tilladt at slå børn i hendes hjemland, Liberia.

Men under ankesagen valgte Østre Landsret en barskere linje. Straffen blev sat ned til seks måneder, som til gengæld alle er ubetingede.

Kvinden er dømt for mindst en gang om ugen gennem to år at have slået sin da niårige datter med flad hånd og med redskaber som grydeskeer, ledninger og et kosteskaft og en enkelt gang også med en livrem.

Kvinden har også to gange slået sin et-årige søn i ryggen med flad hånd og har under skænderier kastet en dukkevogn og en vase
mod sin mand, som hun på et tidspunkt stak i hånden med en urtekniv.