UCI anker Alex Rasmussens frifindelse

UCI anker cykelrytteren Alex Rasmussens frifindelse til CAS i sagen om Rasmussens brud på dopingreglerne.

Cykelrytteren Alex Rasmussen kunne næsten ikke tro det, da han midt i november blev frikendt trods sine indrømmelser om tre gange sjusk med at fortælle dopingkontrollanterne om sine opholdssteder.

Rasmussen jublede dengang og følte sig sikker på, at hverken den internationale cykelunion (UCI) eller det internationale antidopingagentur (Wada) ville anke frifindelsen.

Han tog fejl.

UCI anker

Torsdag bekræfter UCI over for Ritzau, at unionen har indgivet en anke til den internationale sportsdomstol (CAS).

- Jeg bekræfter, at UCI har indgivet en appel til CAS i Rasmussen-sagen, hedder det i en mail fra UCI's kommunikationsdirektør, Enrico Carpani.

Alex Rasmussen blev frifundet i Danmarks Idræts-Forbunds dopingnævn i november, fordi UCI har været for længe om at gøre Rasmussen opmærksom på det tredje regelbrud.

Flere sager

Alex Rasmussen blev i september 2011 fyret fra sit daværende hold HTC-Highroad, fordi han ikke havde informeret sit hold om, at dopingmyndighederne havde opsøgt ham til test uden at finde ham på den opgivne adresse.

Samtidig kom det frem, at fynboen havde flere sådanne advarsler for enten at sende whereabouts for sent til antidopingmyndighederne, eller fordi han ikke var, hvor han havde skrevet, han ville være, da kontrollanter kom for at teste ham.

Kan foreløbig fortsætte i sadlen

Alex Rasmussen er fri til at køre cykelløb, indtil CAS eventuelt omstøder den frifindelse, man kom frem til i Danmarks Idræts-Forbunds dopingnævn.

Danskeren er i fuld gang med sin sæsonplanlægning sammen med sit hold, Garmin-Cervèlo, og Alex Rasmussen håber på, at han ud over succes på landevejen også kan være deltager ved OL i London til sommer.

Oversigt

    Oversigt