Ud af startblokken: Erhvervsskolerne får el på cyklen

Erhvervsskoleeleverne cykler for lidt. Nu får elever i Odense mulighed for at afprøve en elcykel i håb om, at flere vælger cyklen.

Eleverne på erhvervsskolerne orker ikke at tage cyklen i skole. Der er alt for langt og så får de nok motion gennem uddannelsen, er holdningen. Det viser en undersøgelse foretaget af Cyklistforbundet.

Men nu får eleverne på Syddansk Erhvervsskole i Odense hjælp til at overkomme udfordringen i form af en elcykel.

- Mange erhvervsskoleelever har simpelthen for langt i skole, og for aktiv en hverdag til, at det er rimeligt at forvente, de cykler til skole, skriver Cyklistforbundet i en pressemeddelse.

Ifølge en ny undersøgelse af erhvervsskoleelevernes transportvaner foretaget af Cyklistforbundet, cykler kun en fjerdedel af de unge i skole om sommeren, og kun 15% om vinteren. Dette er betydeligt færre end de jævnaldrende gymnasieelever, hvor henholdsvis 48% cykler om sommeren og 31% om vinteren.

For at hjælpe de unge op på cyklen stiller Cyklistforbundet i samarbejde med forskellige cykelforhandlere fem elcykler til rådighed på Syddansk Erhvervsskole i Odense. Her kan eleverne prøvekøre cyklerne og derefter låne dem i op til en uge.

- Formålet er, at elever med langt til skole mærker, hvordan selv længere afstande bliver overkommelige med en elcykel, skriver Cyklistforbundet.

Fakta

Over 1.000 erhversskoleelever deltog i Cyklistforbundets undersøgelse som blev sendt ud til samtlige af landets erhvervsskoler. Næsten 95% af erhvervsskoleeleverne ejer en cykel, og ca. 65% af de adspurgte elever havde over 10 km til skole. Til sammenligning havde 45% gymnasieelverne over 10 km til skole. Kun 0,3% af erhvervsskoleeleverne tilkendegav, at de ikke kunne cykle. 

Oversigt

    Oversigt