Ud i det blå 4:7

-

-

Ud i det blå Program 4:

Sommer-croquis i Struer
Gimsinghoved i Struer byder på tegneoplevelser til de kunstinteresserede. Fra maj til august kan man komme med sit tæppe, kaffe og en stol, og lære at tegne croquis med tegnelærer. Sommer-croquis er åbent for alle der har lyst at tegne, hver lørdag fra d. 18. juni til d. 16. juli samt d. 20. augustpå Gimsinghoved i Struer.
Der betales et gebyr for at deltage.  

Hjelholts Uldspinderi Svendborg Landevej 43 5874 Hesselager
Hjelholts Uldspinderi er en lille gammeldags fabrik, gruindlagt i 1878. Fabrikken fremstiller unikke uldgarner i små portioner til fåreavlere. Uldspinderiet er et af de få tilbageværende i Nordeuropa. På fabrikkens rundvisning er det muligt at se produktionen fra det rå uld til det færdige garn. I forbindelse med rundvisningerne er der demonstrationer med hyrdehunde. Familien Hjelholt har seks bordercollies  til at passe 200 får.

I uge 28, 29 og 30 er der på alle hverdage kl. 11 dag-rundvisninger. Pris: Voksne 30 kr., børn under 12 år 15 kr. Salg af kaffe og kage i lille cafe. Butik med salg af uldprodukter åbent mandag-onsdag kl. 10-16 og fredag kl. 10-13.  
Læs mere på:
www.hjelholt.dk
mail@hjelholt.dk    

Friluftsgudstjeneste
Den tilsandede Kirke i Skagen hver torsdag kl. 19.30 fra den 24. juni til den 18. august. Fri entre.  
Bindeballe Købmanholts Bindeballevej 100 7183 Randbøl
Åbningstider: Mandag til lørdag: kl. 9-17 Søndag kl. 14 -17  

Bindeballe Købmandsgård er en mellemting mellem et museum og en blandet landhandel. Det er ægteparret Reinholdt og Maja Jensen som siden 1974 har samlet en helt unik samling af inventar og varer fra købmandsbutikker og indrettet deres købmandsgård til et unikt museum, der finansieres af de varer, der bliver solgt i butikken. Ikke alene til de mange turister, men også som lokalbutik for folk i Bindeballe, som det har været tilfældet siden Vandelbanen blev etableret i 1897.  

Maja er ikke mere og Reinholdt har rundet de 80 år. For at bevare deres livsværk samlet som Danmarks største købmandsmuseum har Reinholdt sammen med en række interesserede oprettet en fond, hvis opgave det er, at videreføre museet. Den store pengekasse, Fonden Realdania, har erhvervet bygningerne via en bevilling på 1,4 millioner kroner og overdraget dem til fonden Otte tidligere købmænd, populært kaldet 'De Blå Forklæder' har lovet at hjælpe med at skabe den rette stemning i butikken i et samarbejde med det faste personale.  

I programmet ser vi nærmere på nogle af de 3000 effekter i museet, vi køber ind af spegesild, karskrubber, Richs, kandis og byggryn, og så taler vi med Reinholdt Jensen om hans livsværk og købmand Jens Carl Fyhn fortæller om sine bevæggrunde for at gå ind og yde en indsats i den gamle butik, der hvert år samler omkring 100 000 gæster. Han fortæller om glæden ved igen at stå bag disken og sælge de samme varer, som dengang han stod i lære for mange år siden.

Oversigt

    Oversigt