I det fynske folks tjeneste

Ud i det blå (6:7)

-

-

Jernalderlandsby
Jernalderfamilie i Dejbjerg v. Skjern. I den gamle jernalderlandsby i Dejbjerg kan man holde en anderledes men gratis ferie. Det kræver man er en hel familie og så skal man være parat til at rejse tilbage i tiden. Levendegørelsen i Dejbjerg Jernalderlandsby foregår hver dag fra d. 27. juni til d. 4. august.

De fynske Alper
Svanninge Bakker er et kuperet skov- og naturområde med smukke kig ud over landskabet omkring Fåborg. Bakkerne er dannet for 20.000 år siden af en gletscher. Både geologisk og historisk er bakkerne interessante.  Ved Restaurant Skovlyst er der udsigtstårn med udstilling om områdets natur- og kulturhistorie. Mange cykler til Svanninge Bakker, andre tager rutebilen Fåborg-Odense eller kører i egen bil til området der ligger ved landevejen mellem Odense og Fåborg - få kilometer nord for Fåborg by. Bogen Guide til Danmarks Bjerge af Roger Pihl på forlaget Introite giver en god beskrivelse af området. Info: Fyns Statsskovdistrikt tlf.: 62 65 17 77 www.skovognatur.dk/Udgivelser/Vandretursfoldere

Det arbejdende husmandssted
Det arbejdende husmandsstedet på Vendsyssel Historiske Museum i Mosbjerg er beboet fra 27. juni til 7. august. Alle dage åbent kl. 10.00-17.00. Entré: Voksne kr 35,-. Børn under 14 år gratis.
Læs mere på www.vhm.dk