Ud med medarbejderne - ind med computerspillerne

Medarbejderne i Odense-firmaet Intelligent Banker er blevet bedt om at rydde deres skriveborde. Kontoret er overtaget af spilprogrammører, der har 48 timer til at udvikle nye spil.

Der er blevet ryddet pænt op på skrivebordene hos teknologivirksomheden Intelligent Banker i Brandts Passage i Odense. Medarbejderne er blevet forvist til midlertidige lokaler i en vinforretning et andet sted i passagen.

I stedet er tyve spilprogrammører rykket ind som deltagere i Gamejam-konkurrencen fra Odense International Film Festival.

- At OFF tager spiludvikling ind som en del af filmugen, synes vi er rigtig spændende. Spiludviklere er netop den type kommende medarbejdere, vi gerne vil i kontakt med. Vi udvikler ikke spil, men udviklerne besidder de helt rigtige programmørfærdigheder, og vi vil meget gerne vise virksomheden frem for dem, siger Tommy Hummelmose, der er partner og direktør i Intelligent Banker.

Intelligent Banker udvikler ved brug af såkaldt Big Data og kunstig intelligens online sammenligningssider for bankprodukter og kalder sig ”bankernes hotels.com”. Og netop fordi konkurrencedeltagerne er programmører, er det interessant at få tyve friske eksemplarer af slagsen ind ad døren for et par dage, for at se, hvordan de arbejder.

Fem hold á fire programmører skal forsøge at udvikle et nyt elektronisk spil på bare 48 timer over teamet "At rejse....", men de kan til gengæld fokusere 100% på opgaven, for hos Intelligent banker bliver de serviceret med mad og drikke gennem hele konkurrencen. Skulle der blive brug for at smide soveposen i et hjørne, kan det også arrangeres.

Konkurrencen er blevet til i et samarbejde mellem filmfestivalen, Den Fynske Spilfabrik, Technology Denmark og altså Intelligent Banker, der med glæde lægger lokaler til.

- Pludselig mærker vi et direkte link mellem kulturoplevelserne i Odense og erhvervslivets behov, siger Tommy Hummelmose og henviser til et lignende arrangement på Tinderbox, hvor it-studerende fra DTU og SDU deltog i et speeddating-arrangement med Odenses teknologivirksomheder.

Filmfestivalen i Odense har for første gang i år åbnet op for gaming som en del af festivalen. Film- og spilbranchen arbejder efterhånden med de samme virkemidler for at fortælle visuelle historier og kan måske ligefrem lære noget af hinanden.

Torsdag kl. 15.10 sender TV 2/FYN direkte fra spilbegivenhederne i Odense. Kom indenfor i Virtual Reality-biografen og følg med i den højspændte Gamejam-konkurrence i Intelligent Bankers lokaler.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt