Udbrændt vrag bjærges tidligst næste uge

Bjærgningsselskabet afventer bedre vejr, før Umoe Ventus kan trækkes ind på lavere vand

Det udbrændte vrag af vindmølleserviceskibet Umoe Ventus ligger stadig ud for Nordstranden ved Bagenkop på Langeland, og der bliver det liggende, indtil vejrudsigten lover bedre vejr. Det oplyser direktør Søren Meyer fra Svendborgvirksomheden Nordic Marine Consult til TV 2/FYN. Dermed begynder bjærgningsarbejdet tidligst medio næste uge.

Nordic Marine Consult repræsenterer skibets kaskoforsikringsselskab, mens forsikringsselskabet Gard har ansvaret for bjærgningen, der foretages af J.A. Rederiet.

Gards danske repræsentant Theo Koch bekræfter over for Maritime Danmark, at bjærgningstidspunktet nu afgøres af vejret.

- Vi har besluttet, at vraget skal væk fra kysten udefra i et så stort stykke som muligt. Det er vejrafhængigt, vi skal have noget stille vejr, så vi kan komme ind på det lave vand. Lige så snart der er et vejrvindue, vil arbejdet gå i gang, og det er bjærgningsselskabet, der vil vurdere, hvornår der er det, siger Anton Ahlebæk, direktør for Theo Koch til Maritime Danmark.

Det vides endnu ikke, hvorfor skibet brød i brand, men den menes at være opstået i en hjælpemotor. Besætningen blev hjulpet i land af lokale fiskere.

Det under et år gamle Umoe Ventus var hyret af Dong Energy til at sejle serviceteknikere til og fra vindmøllerne i Borkum Riffgrund 1-havmølleparken.

Oversigt

    Oversigt