Uddannelse skal forlænge livet for psykisk syge

Psykisk syge dør i gennemsnit 20 år før resten af befolkningen. Nu vil Region Syddanmark sætte fokus på området med en ny uddannelse.

Det er især livsstilssygdomme, der gør, at psykisk syge lever kortere tid end andre danskere. Problemet er, at de psykisk syge for sjældent bliver behandlet for deres fysiske sygdomme.

- Det er ikke godt nok, at der er så stor ulighed i sundheden, og det skal der selvfølgelig gøres noget ved, siger Bo Libergren (V), der er formand for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Syddanmark.

Derfor starter regionsrådet nu et projekt op, der skal uddanne det sundhedsfaglige personale på sygehuse og i kommuner til at opdage livsstilssygdommene og motivere de psykisk syge til en bedre livsstil.

Regionsrådet har afsat 1.1 millioner kroner og ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har bevilget tre millioner kroner til uddannelsesindsatsen.

- Nu kan vi i endnu højere grad komme i gang med at klæde vores personale på til at tage hånd om de her udfordringer og hjælpe vores borgere med psykiske lidelser. Det glæder mig, at vi kan gøre det i et partnerskab med nogle af de andre vigtige aktører på området, siger Bo Libergren.

Oversigt

    Oversigt