I det fynske folks tjeneste

Uddannelsesråd går efter ballade om skuespillerskole

Kulturministeriet spurgte ikke sit uddannelsesråd i sagen om skuespillerskolen i Odense. Nu har samtlige medlemmer trukket sig i protest. Beklageligt, lyder det fra venstres kulturordfører.

Debatten om skuespillerskolen får uddannelsesrådet til at gå.

Smækker med døren

Torsdag aften besluttede uddannelsesrådets fem medlemmer at smække med døren. Rådet var utilfreds med, at de ikke blev hørt i sagen om skuespillerskolen i Odense. Skolen skal enten lukkes eller beskæres for at skaffe penge til en musicaluddannelse.

Og det er netop rådets opgave at rådgive kulturministeren i spørgsmål om de kunstneriske uddannelser, der hører under ministeriet.

- Hvis man er ansat som rådgivende organ af ministeren selv, virker det mærkværdigt ikke at blive spurgt til råds, lyder det i en pressemeddelelse fra rådet.

Beklageligt

Venstres kulturordfører, Ellen Thrane beklager rådets afgang, hvor der nu skal findes fem nye medlemmer.

- Netop nu skal der kigges på det faglige arbejde, hvor skal de ligge, hvor er den største kompetence, og hvad er den bedste model? Og der ville det jo være helt naturligt, at uddannelsesrådet blev inddraget, forklarer Ellen Thrane (V).

Fem medlemmer fra teater- og filmbranchen

Rådet bestod af teaterdirektøren, Martin Tulinius, koreografen Anette Wiesner, filminstruktøren Annette K. Olesen, skuespilleren og instruktøren, Solbjørg Højfeldt og film- og tv-produceren Thomas Hostrup Larsen.