I det fynske folks tjeneste

Ude efter Femern-byggeri

Tre fynske borgmestre vil forsøge at skabe fynske arbejdspladser og aktivitet i forbindelse med det forestående byggeri af en fast forbindelse over Femern Bælt.

Byggeriet af Femern-forbindelsen kan måske skabe fynske arbejdspladser.

Byggeri tager seks år

Nybrogs bormester Erik Christensen (Sodc.dem), Sonja Rasmussen (løsgænger), borgmester i Kerteminde Kommune og borgmester i Odense Anker Boye (Soc dem ), borgmester i Odense Kommune mødte mandag på Odense Rådhus for at drøfte hvordan de kan trække Femernbyggeri  til fynske område.
 
Byggeperioden strækker sig samlet set over seks år, og vil sandsynligvis involvere omkring 5.000-7.000 mand pr år.
Femern A/S har meldt ud at regioner, der ønsker at tiltrække disse aktiviteter, skal profilere sig selv og sørge for, at det nødvendige planlægningsgrundlag og infrastruktur er på plads.

En opgave for Lindø

Borgmestrene har blandt andet Odense Havns Lindø Terminal og Lindø Industripark i tankerne, for den projektgruppe der nu er nedsat for at profilere de fynske produktionsmuligheder. 
Femern-byggeriet kommer i en international udbudsrunde og et antal entreprenørkonsortier inviteres derpå til undersøge områder i primært Danmark, Tyskland, Sverige for at finde egnede  produktionsfaciliteter og udpege underentreprenører.