I det fynske folks tjeneste

Udenlandsk bunkebryllup på Ærø

Giftefogederne får travlt denne fredag. 60 par skal giftes på Ærø.

Hele 60 brudepar siger fredag ja til hinanden på Ærø. De mange nye ægtepar kommer fra Tyskland, hvor det administrativt er tungere at blive gift.

Julen er hjerternes fest, og det er en åbenlys grund til at sige ja til sin udkårne, men der er også en anden grund til, at Ærø fredag invaderes af giftelystne par sydfra.

- Vi har omkring 2000 bryllupper hver år her på øen. Det er primært folk, der bor i Tyskland, der kommer her for at blive gift, fordi det administrativt er tungt at blive gift i Tyskland. Her skal man bare møde op med sit pas og et dokument fra sin ambassade, der siger at man ikke er gift i forvejen i sit hjemland, og næste dag kan man blive gift, siger Ærøs turist- og erhvervsdirektør Carl Jørgen Heide.

Men der er også en anden, mere teknisk årsag til, at folk bosiddende i Tyskland ønsker papir på hinanden nu.

- Hvis man bliver gift, kan man få ægteskabfradrag for hele næste år, så det er ved at være sidste chance, siger Carl Jørgen Heide.

Millionforretning

Der er seks giftefogeder, der servicerer de mange brudepar. Ærøskøbing vil syde af bryllupsaktiviteter, og alle overnatningssteder er helt booket op.

Det er en god forretning for Ærø, der spinder guld på de forelskede sydfra.

- Der er ingen tvivl om, at det rent kommercielt er en god forretning for Ærø. Jeg har lavet en beregning, der viser, at bryllupperne genererer en omsætning på mellem 15 og 20 millioner kroner, når de kommer med færgen, bruger hoteller, får sat hår og hvad der ellers skal til, når man skal giftes, siger Carl Jørgen Heide.

Ved du noget? Så send os et tip