Udsatte unge uden praktikplads

Sidste år bortfaldt tilskuddet til en virksomhed, der ansætter en EGU-elev. Det skaber nu mangel på fynske praktikpladser for udsatte unge.

Tidligere fik hver virksomhed, der ansatte en EGU-elev, et tilskud på 30 kroner i timen. Det manglende tilskud, gør det nu vanskeligt at finde en praktikplads for de studerende på de to-årige EGU-uddannelser, der er for unge, som ikke er i stand til at gennemføre en almindelig erhvervsuddannelse.

Det manglende praktiktilskud giver problemer, mener Vibeke Ejlertsen, der er formand for beskæftigelsesudvalget i Nyborg.

- Det er nu blevet svært at få en privat arbejdsgiver til at tage en elev, som måske har andre udfordringer end en ordinær elev, når prisen er den samme, siger hun til DR Nyheder.

Derfor sender Nyborg Kommunes beskæftigelsesudvalg nu et brev til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen og undervisningsminister, Ellen Trane Nørby.

Det er dog ikke kun i Nyborg, at det manglende tilskud giver problemer. Også i Middelfart, Faaborg-Midtfyn og Nordfyns Kommune mærker man udfordringen og bakker op om Nyborg Kommunes henvendelser.

Oversigt

    Oversigt