I det fynske folks tjeneste

Udsigt til færre fængselsbetjente bekymrer Fængselsforbundets formand

Kriminalforsorgen lægger op til mandskabsbesparelser i fængsler og arresthuse i hele landet. Også de fynske fængsler bliver ramt, og det er helt forkert, mener Fængselsforbundets formand.

To gange inden for kort tid er fængselsbetjente blevet overfaldet af indsatte. Senet i Herstedvester, hvor en indsat overfaldt to betjente med knytnæveslag.

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye frygter for de konsekvenser, det vil få, hvis der fremover vil være færre på vagt i landets fængsler og arresthuse, fordi der er lagt op til besparelser på personalet i Kriminalforsorgen.

På Fyn kan fængselspersonalet også forvente, at bemandingen bliver tyndere.

- Ringe er vel det eneste sted, hvor de ikke skal skære ned. Men her er bemandingen i forvejen så lav, at hvis de bare fjerner en eneste mand, kan de ligeså godt lukke. Men både Nyborg Statsfængsel, formentlig Søbysøgård og arresten i Odense kan se frem til mindre personale, siger Kim Østerbye.

Den forkerte vej

Kim Østerbye mener, at det er problematisk at skære ned på personalet, samtidig med at politikerne skærper kursen overfor bandemedlemmer, der skal sidde længere.

Han vil ikke gå den modsatte vej og kræve ekstra fængselspersonale, men efterlyser i stedet en anden måde at vagtplanlægge på i Kriminalforsorgen.

- Vi er dem, vi skal være, men hvis vi skal løfte opgaven med at passe på et stigende antal udenlandske fanger og de her stærkt negativt styrende fanger, samtidig med at bandepakken lægger op til hårdere og længere straffe, så skal politikerne bare vide, at besparelser på lønkroner, og dermed nedskæring på personalet, er det dårligste skud man har i bøssen.

Nye bander på vej

Kim Østerbye bekymrer sig også for sine medlemmers sikkerhed, hvis der kommer flere og nye bandemedlemmer i de danske fængsler og arresthuse i en nær fremtid.

- Hvis vi også skal til at håndtere de nye rockere fra Holland, der har en endnu mere rå tilgang til kriminalitet end vi har set hidtil, så er mindre personale den helt forkerte vej at gå, siger Kim Østerbye.

Ved du noget? Så send os et tip