Udsigt til sneproblemer i morgentrafikken

Et kraftigt blæsevejr rammer Danmark natten til mandag, og det kan skabe store problemer i morgentrafikken. Udsigten for Fyn byder i nat nogen sne flere steder, efterhånden med frisk vind til kuling fra øst og nordøst. Der er risiko for snefygning.

Morgentrafikken bliver ramt, når et kraftigt blæsevejr rammer landet natten til mandag. Det fortæller vagtchef i Vejdirektoratets trafikinformationscenter Brit Osted Nielsen.

- Når blæsevejret kommer, begynder det at fyge, og det giver snedriver på vejene, fordi vi har fået så store mængder sne. Men snerydningsmandskabet er opmærksom på det, siger hun og fortsætter:

- Men det kan selvfølgelig ikke undgå at skabe problemer. Selvom de har været igennem med ploven, så lægger der sig jo hele tiden nye driver, siger hun.

Den kraftige blæst kommer samtidig med, at det bliver bidende koldt med temperaturer omkring 10 graders frost.

Kombineret med den hårde blæst vil det virke lige så koldt, som hvis der var mellem 30 og 40 graders frost, fortæller vagthavende ved DMI Claus Larsen.

Danmark er blevet ramt af store mængder sne de seneste dage. Randers er topscoren med i alt 53 centimeter, mens der de fleste steder i landet ligger omkring 20 til 30 centimeter sne.

Og man kan roligt beholde kælken fremme. Kulden har nemlig bidt sig fast, og der kommer endnu mere sne, når Danmark torsdag og fredag bliver ramt af et nyt snevejr med op til 15 centimeter sne.

Oversigt

    Oversigt