Udslip af CaCO3 i Odense Å

Odense Å er mælkehvid i området ved den Fynske Landsby og hen til skovsøen. Det skyldes et stort udslip af calciumcarbonat fra Dalum papirfabrik her til morgen.

Et ton calciumcarbonat er ved et uheld røget i Odense Å her til morgen kl. 9.00. Fra den Fynske Landsby og hen til skovsøen er åen farvet af stoffet.

- Det ser rigtig voldsomt ud på grund af de store mængder calciumcarbonat. Men det er ikke farligt, fortæller miljøchef ved Dalum Papirfabrik Dorte Sørensen.

Udslippet skete, da en af fabrikkens lastbiler ville køre fra stedet. Ved et uheld ramte lastvognen det hegn, som dækkede for papirfabrikkens rørudledninger. Et stålrør fra hegnet gik igennem rørudledningen og rev hul på den, hvorefter et tons calciumcarbonat strømmede ned i åen.

- Vi har taget en PH-værdi, og der er ikke nogen ændring at spore. Udslippet er stoppet, og det er ikke miljøfarligt, understreger miljøchefen til TV 2/FYN.

Mælkefarven er i følge miljøchefen hverken farligt for fiskelivet eller for andet liv i åen. Stoffet vil forsvinde i løbet af nogle timer, og det er allerede forsvundet fra området, hvor udslippet skete, siger Dorte Sørensen.

Oversigt

    Oversigt