Udvalg: Lægeordineret heroin skal bekæmpe Black Army

Når heroinmisbrugere får gratis heroin betalt af staten, tager det noget af markedet fra kriminelle bander som Black Army, håber Odense Kommune.

Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense Kommune vil bede socialminister Mai Mercado (K) om at få udvidet den nuværende ordning, der betyder, at heroinmisbrugere kan få gratis heroin betalt af staten.

Det er dog ikke kun for at hjælpe samfundets svageste. Det er i lige så høj grad i kampen mod bander som Black Army, at politikerne vil få misbrugere ud af det kriminelle miljø, som banderne tjener penge på.

- For det første vil det sikre, at vores svageste misbrugere vil få det bare en lillebitte smule bedre, men det vil faktisk også have den effekt, at vi vil tage noget af markedet fra Black Army og dermed ramme dem på pengepungen, siger Cæcilie Crawley Larsen (S), der er medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Byrådet i Odense skal stå sammen

For at udvide forsøgsordningen skal staten sige god for, at der oprettes eksempelvis 15-20 yderligere pladser mod de nuværende 90 i Odense.

- Vi kan gå sammen som udvalg og sende en henvendelse til ministeriet om, at vi rigtig gerne vil have udvidet disse pladser for at hjælpe de svageste misbrugere, men også for at bekæmpe Black Army. Vi så ved bandepakken, at hvis vi står sammen som byråd, kan staten faktisk godt arbejde hurtigt, forklarer Cæcilie Crawley Larsen.

Konservative er enig i, at ordningen bør udvides. Det skal dog ske for narkomanernes skyld og ikke for at bekæmpe Black Army.

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi skal ikke udvide ordningen for at få bugt med Black Army eller for at nedsætte antallet af indbrud. Vi skal gøre det, hvis der er nogle borgere, som har gavn og glæde af at kunne komme væk fra meget hårde liv, de har som narkomaner, siger beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller (K). 

 

Heroinmisbrug: Nu skal jeg ikke stjæle længere

En af misbrugerne på Heroinklinikken i Odense er overbevist om, at den lægeordinerede heroin har fået hende til at stoppe med at begå kriminalitet.

- Når jeg fik penge og skød pengene af meget hurtigt og måtte humple mig igennem resten af måneden, så har jeg nu råd til alt. Jeg kan gå til frisøren. Jeg kan købe nyt tøj, hvis jeg vil. Jeg skal ikke gå og stjæle eller, hvad man ellers kan for at få penge, siger Tina, der ikke ønsker sit efternavn frem i medierne. 

Omkring 220 misbrugere er i behandling på fem klinikker i København, Aarhus, Odense og Esbjerg. 

 

Behandling

 

Oversigt

    Oversigt