Udvalg undsiger formand

Medlemmerne af Miljø og Teknikudvalget i Nordfyns Kommune tager nu afstand fra formandens egenhændige beslutning om at ændre hastighedsbegrænsning i Vigerslev.

Dansk Folkepartis udvalgsformand på Nordfyn, Rene Lundegaard, er gået langt ud over sine beføjelser. Det siger både en politisk ekspert og politiske kolleger.

Den går ikke

1105 brav

Som TV2/Fyn fortalte i går, vil Rene Lundegaard ikke have farten sat ned i den lille landsby Vigerslev ved Søndersø. Det har han i et brev meddelt beboerne i Vigerslev.

- Formanden for Teknik- og Miljøudvalget ønsker at opretholde 70 km/t i Vigerslev, står der i brevet til beboerne.

For fire måneder siden gav Fyns Politi ellers Nordfyns Kommune lov til at sætte farten ned her i Vigerslev fra 70 til 60 kilometer i timen.

Men intet er sket.

Formanden for udvalget, Rene Lundegaard, er nemlig ikke enig i hastighedsnedsættelsen. Lørdag sagde han på TV2/Fyn, at han havde politisk opbakning til at bremse sagen.

Klar besked fra politiet

Venstres fire medlemmer af udvalget tager i dag skarpt afstand fra formanden. De er ikke enige i formandens enegang i sagen.

Det samme gør de socialdemokratiske medlemmer af udvalget.

Og nu har Fyns Politi så også har nu sat formanden på plads. I en mail til Nordfyns Kommune slår de fast, at hastigheden skal ned.

René Lundegaard ønskede ikke i dag, at udtale sig om sagen.

Se mere på TV2/Fyn klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt