Udvalg vil have støtte til frivillige akuthjælpere på Ærø

Region Syddanmarks præhospitale udvalg foreslår, at frivillige akuthjælpere på Ærø støttes økonomisk.

Det præhospitale udvalg i Region Syddanmark vil støtte den frivillige akuthjælpeordning på Ærø med op til 100.000 kroner. 

Forslaget blev mandag sendt til regionsrådet.

Omkring 50 borgere på Ærø er i dag uddannede akuthjælpere. De står klar til at rykke ud og rede liv for eksempel i forbindelse med hjertestop på øen. De frivillige akuthjælpere alarmeres ligesom ambulancekald.

Derfor foreslår udvalget, at regionsrådet støtter ordningen med 50.000 kroner på baggrund af dokumentede udgifter, samt at de frivillige kan få tilføjet 50.000 kroner mere, hvis foreningen har yderligere udgifter.

Formand for det præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V), mener, at den frivillige ordning skal støttes, fordi den simpelthen er uundværlig for øen.

- Al erfaring viser, at den bedste hjælp er hurtig hjælp. Derfor er de mange akuthjælpere et helt uvurderligt supplement, da de oftest kan være hurtigere fremme end ambulancen, siger han. 

I øjeblikket har den frivillige akuthjælperordning på øen knap 200 medlemmer, hvoraf de 50 er uddannede akuthjælpere.

- Som på Ærø vil vi gerne støtte disse frivillige ordninger med at komme i gang. Og heldigvis går udviklingen kun i én retning - flere og flere akuthjælpere står i direkte kontakt med vores alarmcentral, fortæller Thyge Nielsen.

Oversigt

    Oversigt