Udvikling Fyn slankes

Erhvervs- og turismeorganisationen Udvikling Fyn skal slankes og lokale opgaver indenfor erhverv og turisme skal tilbage til kommunerne.

Organisationen er klar med en ny strategi, som i de kommende uger er til politisk behandling i de fem ejer-kommuner. Men allerede nu glæder flere af organisationens ejer-kommuner over det nye Udvilking Fyn.

- Det er en mere fokuseret struktur, hvor vi får en klarere ansvarsfordeling i forhold til, hvad Udvikling Fyn skal løfte, og hvad vi som lokale kommuner skal løfte, siger Christian Thygesen, der er borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Den nye strategi lægger op til, at organisationen skal slankes og have færre opgaver. Der skal mere fokus på erhvervsudvikling frem for erhvervsservice, og så skal den lokale turisme- og erhvervsindsats tilbage til kommunerne.

Det betyder altså også, at der er opgaver, der ikke længere skal varetages af Udvikling Fyn.

- Vi skal ikke levere basal erhvervsservice, og vi skal ikke lave service 1:1 - hvor vi er ude ved den enkelte virksomhed for at rådgive i forbindelse med for eksempel innovation eller eksport, siger Bettina Drefeld Eriksen, der er konstitueret direktør i Udvikling Fyn.

Udvikling Fyn har været kritiseret for at være en legeplads for konsulenter og spild af skatteborgernes penge. Og det er noget af den kritik, de har lyttet til, lyder det fra Odense borgmester.

- Vi har nu skåret butikken til. Vi har målrettet der hvor vi får mest "value for money", siger Anker Boye.

Den nye strategi betyder også, at 13 af de 41 millioner kroner, som ejer-kommunerne hvert år skyder i Udvikling Fyn om året, kommer tilbage til kommunerne.

- I vores tilfælde kommer vi nok til at skulle spytte lidt flere penge i kassen for at opnå den erhvervsservice, som vi ønsker. Men det er jo fordelen fremover - så kan den enkelte kommune dimensionere, hvor meget man vil anvende på den lokale indsats, siger Christian Thygesen, der er borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Udvikling Fyn skal i den nærmeste fremtid finde både en ny direktør og en ny formand. Den nuværende formand Søren Skovbølling stopper i næste måned når der er ekstraordinær generalforsamling. Her bliver hele bestyrelsen også skåret ned fra 21 til 11 medlemmer.

Oversigt

    Oversigt