I det fynske folks tjeneste

Uenighed bag brud med Odense

Odense Kommune er løbet fra aftalen, mener Peter Schaufuss Balletten.

Odense Kommune er løbet fra aftalen, mener Peter Schaufuss Balletten.

Forhandlingerne mellem Odense Kommune og Peter Schaufuss Balletten er endt med et resultat, der afviger fra, hvad kompagniet havde haft opfattelsen af var hensigten, skriver Peter Schaufuss Balletten i en pressemeddelelse.

Gennem halvanden måned har Peter Schaufuss Balletten forhandlet med Odense Kommune.

Forhandlingerne har vist, at en flytning til Odense ville komme til at hvile på andre forudsætninger, end Peter Schaufuss Balletten havde opfattet. Det er blandt andet forhold omkring den økonomiske baggrund og i forhold til hjemsted i Odense, der ser anderledes ud, skriver Peter Schaufuss Balletten.

Så Peter Schaufuss Balletten bliver nu i Holstebro.

- Vi takker nej uden bitterhed eller andre dårlige følelser. Vi havde opfattelsen af, at vilkårene var anderledes, end det nu viser sig, og så er den ikke længere. Vi starter også 2009 med at bo i Holstebro, siger balletchef Peter Schaufuss.

Schaufuss-affæren

* Peter Schaufuss Balletten har haft til huse i Holstebro siden 1997 på flere forskellige adresser.
* I 2004 beslutter byrådet i Holstebro at renovere Musikteatret for godt 100 mio. kr. og samtidig etablere Dansens Teater under ledelse af Schaufuss. Samme år giver Ringkjøbing Amt og Holstebro Kommune hver Schaufuss 15 mio. kr. i rentefrit lån til balletten.
* I 2007 varsler Peter Schaufuss, der er bygherre på Dansens Hus, at huset ikke som forventet bliver færdigt til oktober, men først kan stå klar i 2008. Det får kommunen til at smække kassen i, så Schaufuss ikke længere får et årligt driftstilskud på 2,5 mio. kr., men kun 60.000 kroner pr. forestilling og maksimalt 1,2 mio. kr. årligt.
* Dansens Hus er endnu ikke helt færdigt, og Peter Schaufuss Balletten har endnu ikke optrådt på stedet.
* 26. september 2008 offentliggør Peter Schaufuss Balletten, at den vil flytte til Fyn. Odense Kommune står klar med tre mio. kr. i årligt drifts-tilskud. Balletten har eget statslige tilskud på 12 mio. kr.
* Balletten og Odense Kommune giver i løbet af efteråret udtryk for, at en aftale er lige op over, og at en flytning kan være klar til nytår.
* 13. november 2008 opgiver Schaufuss at flytte til Odense og vil blive i Holstebro trods det manglende kommunale tilskud.
/ritzau/