Uenighed om skolelukning: - Det der spares, skal bruges på busdrift

Tirsdag mødtes to af Assens Kommunes spidskandidater i en duel, der tydeligt understreger uenighed om lukning af kommunens skoler.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

quote Man får sparet 6-800.000 kroner, men så skal man sørme finde 6-800.000 kroner til bus

Søren Steen Andersen, spidskandidat, Assens Kommune, Venstre

Der er stor uenighed om, hvordan Assens Kommunes skolevæsen skal fungere. Kommunen har hidtil været kendt for et skolevæsen med mange små skoler, men i slutningen af 2016 tegnede der sig nyt politisk flertal i byrådet, som ønskede at samle kommunens folkeskoler i fire enheder og nedlægge de mindste skoler.

Det betyder, at skolerne i landsbyerne Dreslette og Skallebølle skal lukke, og de største klasser på Tommerup Skole skal nedlægges og flyttes til naboskolen Tallerupskolen.

Flertallet bag beslutningen bestod af partierne Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten.

Derfor kom beslutningen op at vende ved tirsdagens borgmesterduel, hvor nuværende borgmester og Venstres spidskandidat Søren Steen Andersen var i debat mod Charlotte Vincentz Petersen, spidskandidat for Socialdemokratiet.

Hun forsvarede beslutningen om skolelukning med, at der de sidste seks år har været 600 færre elever.

- Vi kan se, at vi mister 100 elever om året fremover. Vi er nødt til at handle sådan, at vi er sikre på at sikre kvaliteten i vores folkeskole, sagde Charlotte Vincentz Petersen og fortsatte:

- Vi har landets højeste ungdomsarbejdsløshed, vi er rigtig dårligt uddannede, og hvis vi skal lave om på det, så er vi nødt til at sikre at folkeskolen kan løfte eleverne.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det går op i busdrift

Assens Kommune er økonomisk presset, og skolelukningerne vil give tiltrængte besparelser, men de frigjorte millioner, mente Søren Steen Andersen kommer til at mangle et andet sted.

- Det går op i busdrift. Man får sparet 600.000-800.000 kroner, men så skal man sørme finde 600.00-800.000 kroner til busserne, sagde Søren Steen Andersen.

Han vil i stedet, at kommunen skal inspireres af den såkaldte Jammerbugt-model, hvor man gennem aftaler med lokalsamfundene sætter fokus på folkeskolerne.

Men det kræver ifølge Socialdemokratiets spidskandidat, at kommunen udover en aftale også tilfører flere millioner kroner.

- Det var ikke den situation, vi var i. Så det hjælper ikke noget, at du (Søren Steen Andersen, red.) begynder at snakke om Jammerbugt-modellen lige nu, sagde Charlotte Vincentz Petersen.

Se hele borgmesterduellen her:

 

Oversigt

    Oversigt