Uffe Elbæk: Vil være ked af dårligt valg på Fyn

Alternativet har kig på især Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Odense til det kommende kommunalvalg

Alternativet samledes denne weekend i Odense til partiets landsmøde, og ud over de partiets mærkesager som en nytænkning af demokratiet og klimaproblematikken, satte partiet særlig fokus på det kommende kommunalvalg til efteråret. Her håber partistifter Uffe Elbæk på, at partiet vil kunne sætte sig på mindst 15 byrådspladser spredt ud over hele landet samt en borgmesterpost i København. For Fyn er ambitionerne mere uklare, men Uffe Elbæk håber på, at fynboerne også køber ind på partiets synspunkter.

- Altså, hvis ikke vi får et godt valg i Svendborg, Odense og Faaborg, så vil jeg da være ked af det, siger han.

Tidligere har han meldt ud, at ambitionen var 60 byrådspladser, en rådmandspost i Aarhus og en borgmesterpost i København. En rådmandspost i for eksempel Odense har ikke været på tale, men Uffe Elbæk understreger også, at det er svært at forudsige, hvordan det vil gå partiet, da det er første gang, det stiller op kommunalt.

- Man må huske, at det er først gang, vi skal ud i kommunalvalg, så det er fuldstændig ukendt politisk terræn, lyder det fra Uffe Elbæk, der ikke mener, at deres mandater i Folketinget umiddelbart lader sig oversætte til byrådspladser.

- Man kan ikke lave den der 1 til 1 med, hvordan det gik ved landsvalget, uddyber han.

Det vil være muligt at stemme på Alternativet i knap halvanden af landets 98 kommuner. 

Ved landsmødet var i alt 350 medlemmer samlet i Dok5000 på Odense Havn. Ud over visionerne for kommunalvalget skulle der også vælges hovedbestyrelse til partiet.

Oversigt

    Oversigt