I det fynske folks tjeneste

Uhm, sådan: Sofie og Mette bager landets bedste brunsviger

De to stolte vindere, Mette Bindzus og Sofie Visti. Foto: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech.

1 af 2

To unge kvinde vandt den fynske kongedisciplin brunsvigerbagning ved SPIS! Odense Food Festival.

Der er onde tunger, der vil mene, at brunsviger kommer fra den tyske by Braunschweig, men her på øen ved vi bedre. Der er ikke noget mere fynsk end det søde, snaskede bagværk. I går fejrede SPIS! Odense Food Festival brunsvigeren i en åben konkurrence. Og i år blev det Sofie Visti og Mette Bindzus, der løb med sejren.

Vinderparret fik ud over titlen som landets bedste brunsvigerbager også 1000 kroner samt 10 kg luksusmel fra Økomølleriet Kragegården og et gavekort til Bryggeriet Flakhaven

2. og 3. pladsen vandt henholdsvis 700 kroner plus fem kg mel og 500 kroner og tre kg mel.

Tilskuerne og de øvrige deltager kunne gå hjem med fyldte maver.

Årets dommerpanel bestod af Årets Fynbo, Carsten Friis, mestersvend fra Wendorff-bageriet Thomas Larsen samt sidste års vinder, Josefine Jasiukiewich.

Ved du noget? Så send os et tip