Ukrudt på menuen

Foråret er på vej og med det kommer ukrudtet. Men i stedet for at bekæmpe ukrudtet med skovl og gift kan man bruge det i madlavningen.

Skvalderkål, brændenælder og ramsløg. Normalt noget vi med alle midler forsøger at holde ude af haven. Men det er dumt, synes køkkenchefen på Sortebro Kro. I stedet bør vi putte dem i gryden.  

- Nogle vil sige, det er ukrudt. Men for os er det krydderurter, der er blevet gemt. Det smager sindsygt godt og vokser lige omkring fødderne på os, siger John Kofoed Pedersen.

På Sortebro Kro benytter de selv ukrudet i madlavningen, det har de gjort de sidste 5 år.  Kokkene går i skoven hver dag for at finde de atypiske ingredienser.

- Det er ligesom at gå ved vesterhavet og finde rav, man bliver helt besat af det, fortæller køkkenchefen om kokkenes jagt på de specielle krydderurter.

Køkkenchef John Kofod Pedersen kan især anbefale ramsløg, der i følge ham er næsten ligesom hvidløg, og brændenælder, der skulle være noget af det mest næringsrige i naturen.

- Man kan med nemhed gå ud og se sig omkring, og tage det, der er spiseligt. For det her er jo fantastisk, siger John Kofoed Pedersen.

Opskrift med ukrudt

Oversigt

    Oversigt