I det fynske folks tjeneste

Ulovlig arbejdsnedlæggelse på Montana

Den kendte møbelfabrik Montana i Haarby er ramt af produktionsstop. De timelønnede medarbejdere i produktionen har nedlagt arbejdet i protest mod ledelsens løntilbud.

De omkring 90 timelønnede besluttede onsdag morgen at lave en ulovlig arbejdsnedlæggelse.

- Der er en voldsom utilfredshed blandt medarbejderne, bekræfter tillidsmand Ivan Thor over for TV 2/FYN.

Det er de lokale lønforhandlinger, der skulle have været afsluttet 1. juli, der har fået det til at gå i hårdknude på virksomheden. Medarbejderne ønskede en lønstigning på 5 kroner i timen, mens ledelsen tilbød 2 kroner, som dog blev hævet med 25 øre efter et mæglingsmøde tirsdag.

- Men da vi præsenterede det for kollegerne, ville de ikke godkende det, siger Ivan Thor.

- Det er ærgerligt. Det er kedeligt. Men vi har forhandlet, og vi kan ikke give mere, siger den administrerende direktør Bjørn Thygesen til TV 2/FYN.

Finanskrise eller ej

I følge tillidsmanden gik de timelønnede sidste år med til at sløjfe eventuelle lønstigninger på grund af finanskrisen.

- Dengang kunne vi godt se, at virksomheden næsten ikke havde noget overskud, men nu går det bedre, og derfor havde medarbejderne forventet en væsentlig større lønforhøjelse end det, ledelsen har tilbudt, siger tillidsmand Ivan Thor.

- Alle kender finanskrisen, som stadig er en del af vores hverdag. Og der er rigtigt mange steder i Danmark, hvor der indgås 0-løsninger lige nu. Vi synes, vi har tilbudt et pænt beløb, siger Bjørn Thygesen, administrerende direktør i Montana.

Sagen går nu videre i det fagretslige system, hvor TIB og DA mødes torsdag.