Ulovlig begræsning af kontanthjælp i Nyborg

Nyborg Kommune kan ikke kræve, at kontanthjælpsmodtagere er medlem af en a-kasse. Det har ellers været praksis i kommunen, men nu fastslår Tilsynsrådet for Fyns Amt, at Nyborg Kommune handlede ulovligt. Afgørelsen kommer bag på socialudvalgsformand Peter Sejrsen.

-

Nyborg Kommune kan ikke kræve, at kontanthjælpsmodtagere er medlem af en a-kasse. Det har ellers været praksis i kommunen, men nu fastslår Tilsynsrådet for Fyns Amt, at Nyborg Kommune handlede ulovligt, skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

Ingen a-kasse - ingen kontanthjælp
Kommunen har hidtil henvist til en regel om, at kontanthjælpsmodtagere, der har udvist unsvarlig økonmi skulle tilbagebetale hjælpen. Med den i baghovedet mente kommunens socialudvalg, at arbejdsløse uden a-kasse medlemskab selv skulle betale kontanthjælpen. Men den går altså ikke. Ifølge Tilsynsrådet for Fyns Amt er manglende medlemsskab af en a-kasse ikke økonomisk uansvarlighed og Nyborg Kommunes praksis er der for ulovlig.

Nyborg fastholder
Nyborg Kommunes socialudvalgsformand, Peter Sejrsen (S) er overrasket over afgørelsen.
\"Når en offentlig myndighed kommer med en afgørelse, drøfter vi grundigt i udvalget, hvordan vi så skal forholde os\", siger han til Fyens Stiftstidende.
Han tilføjer dog, at hverken udvalget eller byrådet har skiftet mening i sagen.

Oversigt

    Oversigt