Ulovlig genåbning af motorbane

En gruppe på henved 70 kørere under Fyns Motor Sport har besluttet at genåbne motorcrossbanen i Højbjerg, selvom klubben ikke har tilladelse til at benytte den lukkede bane. Dermed udfordrer motorklubben både Odense Kommune og Naturklagenævnet. Banen har været lukket siden 1993.

-

En gruppe på henved 70 kørere under Fyns Motor Sport har besluttet at genåbne motorcrossbanen i Højbjerg, selvom klubben ikke har tilladelse til at benytte den lukkede bane. Dermed udfordrer kørerne - der ikke repræsenterer bestyrelsen i Fyns Motor Sport - men deres egne interesser både Odense Kommune og Naturklagenævnet. Banen har været lukket siden 1993.


I november 1993 blev Højbjergbanen lukket, fordi Odenses politikere ville reservere området til etablering af en militær skydebane.


Nej til skydebane og motorcrossbane
Naturklagenævnet afviste dog i 1995, at kommunen måtte bruge det naturskønne område i Korup-Højbjerg til en skydebane, og i samme åndedrag udtalte Naturklagenævnet, at der ikke kunne køres motorcross i Højby.


Fyns Motor Sport har siden 1993 kæmpet for at få genåbnet banen, som de selv betegner som landets bedste motorbane. Det sidste klubben har hørt fra kommunen er, at banen muligvis kan åbnes i 2006.


Tre timer om ugen
Men nu tager gruppen af cross-kørere fra Fyns Motor Sport sagen i egen hånd. På næste onsdag begynder de igen at køre motorsport på banen. I en pressemeddelelse skriver en talsmand for kørerne, Steen Fredsøe Sørensen:


\"Medlemmerne af FMS er klar over at det ikke er en særlig konstruktiv måde at regere på, og at vi risikerer at blive straffet. Men nu har vi i 8 år været flinke og gjort hvad vi har fået besked på, og hvad har vi fået ud af det? Ingenting. Og lad os lige se på hvad vi egentlig beder om. Tre timers træningstid hver uge, 9 måneder om året. Er det virkeligt så slemt? Man må heller ikke glemme at FMS har været på Højbjerg siden 1946, og at jorden tilhører klubben.\"  


En provokation
Motocross-kørerne kan ikke forstå, at det tilsyneladende er umuligt at etablere en motorcrossbane på Fyn, når flere andre byer i landet har velfungerende baner uden klager fra naboerne.


\"Ja du kan roligt kalde det en provokation. Men vi har ikke haft en motorcrossbane i otte år, og hvis vi ikke foretager os noget nu, så får vi nok heller aldrig en bane igen, \" siger Steen Fredsøe Sørensen.

Oversigt

    Oversigt