I det fynske folks tjeneste

Ulovlig skrotning stoppet

Udenlandske arbejdere har med øjeblikkelig virkning stoppet arbejdet med at skrotte et gammelt norsk krigsskib på Frederiksø i Svendborg.

01:33

Den ulovlige ophugning på Frederisø bliver måske meldt til politiet

1 af 3

Kommunen greb ind, da ophugningen foregik uden tilladelse.
Ophugningen af den 45 meter lange destroyer var helt uden tilladelse gået i gang i løbet af sidste uge.

Da kommunen mødte op på havnen, var der ingen dansktalende medarbejdere, og kommunen måtte kontakte firmaet i Odense for at få en forklaring på hvad der foregik. 

- Straks, vi blev gjort opmærksom på det, sendte vi folk til Frederiksø for at få stoppet arbejdet med omgående virkning. Firmaet havde ikke fået de tilladelser, der skal til for at lave sådan et arbejde. Eller rettere, firmaet har slet ikke søgt om tilladelse, siger miljø- og teknikdirektør i Svendborg Kommunen, Kjeld Bussborg Johansen til Svendborgsnetavis.

Firmaet bag ophugningen, Dansk Totalentreprise Odense, risikerer nu at blive meldt til politiet for en en grov overtrædelse af Miljøbeskyttelsesloven. Men Dansk Totalentreprise er uforstående over for kritikken.

- Vi er ikke i gang med at skrotte det. Vi er ved at fjerne stumpe og dele af skibet, som vi vil genanvende, ankeret f.eks.", siger han. Og tilføjer: "Derefter vil vi måske skrotte skibet. Men så skal vi til at søge om tilladelse. Og det kan tage tid, siger Ole Mørk Andersen fra firmaet til Netavisen.