Ulovlige knallerter: Politi skriver til forældrene

Når unge fylder 15 år, tager de hul på de ti farligste år i deres liv som trafikanter. Især kørsel på ulovlige knallerter er årsag til alvorlige ulykker. Nu skriver Fyns Politi til forældrene.

Ofte sker ulykkerne i forbindelse med ulovlig knallertkørsel og ud over, at de medfører alvorlige skader, så koster de også den unge dyrt.

-Vi ved desværre af bitter erfaring, at rigtig mange knallerter, der er involveret i ulykker, er ulovlige. Og jo hurtigere knallerten kører, jo voldsommere bliver det også, når det går galt, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Derfor udsender Fyns Politi i samarbejde med de fynske kommuner et brev til de unges forældre.

Dels for at fortælle at netop unge knallertkørere er en meget udsatte trafikanter, men også for at fortælle forældrene, at ulovlig knallertkørsel kan koste dyrt både i bøder, men også i konfiskation af knallerten.

-Det er vores indtryk, at mange forældre ikke er opmærksomme på, at loven blev strammet betydeligt op i 2013, så det nu kan koste dyrt, hvis familiens teenager kører ulovligt på knallert. Men ikke nok med det. Retten til at erhverve kørekort som 18-årig kan også blive frakendt den unge, siger Jørgen Andersen.

I Fyns Politikreds kom fem unge mellem 15 og 17 år i 2014 alvorligt til skade, og fire blev lettere skadet ved knallertulykker. I aldersgruppen 18 - 20 år kom tre fynske unge alvorligt skade, mens yderligere tre blev lettere skadet. I 2014 var der i alt 118 knallertulykker med 44 personskader på Fyn.

Oversigt

    Oversigt