Ulovlige olietrailere udlejes

DK-Benzin udlejer ulovlige olietrailere til kunder, der køber fyringsolie. Selskabet lover at betale eventuelle bøder, hvis kunderne bliver stoppet af politiet

-

DK-Benzin udlejer ulovlige olietrailere til kunder, der køber fyringsolie. Selskabet lover at betale eventuelle bøder, hvis kunderne bliver stoppet af politiet.

DK-Benzin lader kunder, der køber fyringsolie, låne farlige olietrailere, der kan rumme op mod 450 liter. Selvom benzinselskabet udmærket er klar over, at deres 130 olietrailere er ulovlige. Stoppes kunderne af politiet, tilbyder DK-Benzin at betale bøderne, skriver Fyens Stiftstidende.

Mange overraskede kunder er blevet stoppet af politiet og har fået bøder på 1500 kroner, fordi olietrailerne ikke lever op til sikkerhedsreglerne for transport af farligt gods. Tankstationer, der har udlånt trailerne, har også fået bøder på omkring 2500 kroner.

- Hovedparten af disse olietrailere er ulovlige, fordi emballagen ikke er godkendt til transport af olie, siger politiassistent Henrik Brunstedt fra Rigspolitiet. DK-Benzin har i alle de tilfælde, hvor kunderne har fået bøder, tilbudt at betale bøderne, og det vil man også gøre fremtiden.

Hverken den ene eller den anden form for bøde får DK-Benzin til at stoppe med at udlåne de ulovlige og farlige trailere, siger Bent Iberst , Informationschef, DK-Benzin, til Fyens Stiftstidende.

Flere trafikordførere vil nu bede justitsminister Lene Espersen (K) om at se på sagen og forbyde de farlige transporter.

Oversigt

    Oversigt