I det fynske folks tjeneste

Ulovligt fiskeri afsløret ved Kerteminde

Usædvanligt groft forsøg på ulovligt fiskeri i Kerteminde Bugten blev fredag aften afsløret af medarbejdere fra Fiskeridirektoratet.

Det ulovlige piratfiskeri efter ørred foregår især på denne årstid, hvor ørrederne søger op i de fynske åer og vandløb for at gyde.

Fiskeridirektoratet var fredag aften sejlet ud på en rutinekontrol af fiskeri i Kerteminde Bugten.

Efter at have tjekket flere garn, der var viste sig at være ulovlige, observerede de en båd med to mand om bord, der var på vej ud i bugten.

- Vi stoppede båden og kunne konstatere, at de havde 14 net ombord, hvor det kun gives tilladelse til 3 net pr mand. Og nettene var forsynet med små flasker og plastic-ænder som flydere i stedet for de korrekte markeringsbøjer, fortæller vicefiskeriinspektør Claus Wille fra Fiskeridirektoratets afdeling i Fredericia.

Der venter nu de to mænd et retsligt efterspil. 

- De vil nu blive sat foran en dommer, med krav om frakendelse af retten til at fiske i et år. Derudover vil de blive præsenteret for et bødekrav på 2500 kroner pr overtrædelse, siger vicefiskeriinspektør Claus Wille.

Særdeles grov overtrædelse

Alene bøden for de net, der var for mange, vil give en bøde på i alt 20.000 kroner. Nettene er konfiskeret, og hvis det viser sig, at maskestørrelserne også er ulovlige, vil det give yderligere bøder.

- Vi vurderer det som en særdeles grov overtrædelse af reglerne, siger vicefiskeriinspektør Claus Wille fra Fiskeridirektoratets afdeling i Fredericia.
 
Det ulovlige piratfiskeri efter ørred foregår især på denne årstid, hvor ørrederne søger op i de fynske åer og vandløb for at gyde.

Fiskeridirektoratet holder et særligt øje med Kerteminde Bugten, som direktoratet betegner som en "sort plet".