Ulrik må blive på land: - Imens fisker tyskerne løs

Der er gået EU-kludder i fiskerireglerne. Det betyder, at fiskerne i Bagenkop må blive på land, imens de tyske kolleger fisker løs.

Ulrik Kølle Hansen er Bagenkop-fisker. Og han er ved at være godt træt af at være på land. For siden 1. februar har han og kollegerne måtte holde sig væk fra havet.

- Der er ikke sket en bønne. Det er rimelig frustrerende bare gå og kigge på, at vores tyske kolleger fisker. Og hvor vi bare må ligge til kaj, siger Ulrik Kølle Hansen til TV 2/FYN. 

Siden den 1. februar har den vestlige Østersø været lukket for fiskeri efter torsk. Lukkeperioden på to måneder skal beskytte torskebestanden i området. Det blev besluttet i EU's ministerråd i oktober sidste år.

Men nu er der opstået tvivl om fortolkningen af reglerne. 

Torsk ryger med i nettet

Det er rækkevidden, der tolkes forskelligt. De tyske myndigheder tillader nemlig nu, at fartøjer fra 15 meter og opefter at fiske efter blandt andet fladfisk. Men når man fisker efter fladfisk kan det ikke undgås, at der kommer torsk med som bifangst. 

quote Det er rimelig frustrerende bare gå og kigge på, at vores tyske kolleger fisker

Ulrik Kølle Hansen, fisker i Bagenkop

- Det er simpelthen urimeligt, at man skal otte til ti dage ind i februar før man ved, hvilken måde man skal tolke reglerne på. Det synes jeg godt nok er mishandling af erhvervet så det basker, lyder det fra Ulrik Kølle Hansen. 

I kunne jo tage til Skagen eller Bornholm, hvor der er åben for fiskeri. Hvorfor gør I ikke det?

- Det kunne vi selvfølgelig også godt gøre, men vi går jo i den forhåbning om, at vi kunne blive og drive vores erhverv her hvor vi hører til. Vi er jo allesammen forankret i lokalsamfundet, så derfor vil vi selvfølgelig gerne være her. 

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen er i kontakt med de tyske myndigheder for at afklare situationen og sikre, at der gælder de samme regler for alle fiskere. 

 

Oversigt

    Oversigt