I det fynske folks tjeneste

Ulykke på Fynske Motorvej: Fem bilister taget for at filme fra modkørende spor

Der var lange køer i begge retninger efter en ulykke ved Ejby, fordi bilister i det modsatte spor ville filme ulykken med deres mobiltelefon.

Foto: Arkiv / Mikkel Skov Svendsen

En personbil kørte op i en lastbil på Fynske Motorvej ved Ejby onsdag eftermiddag. Lastbilchaufføren og føreren af personbilen er begge fra udlandet.

De blev kørt til skadestuen for at blive tjekket for smerter i nakken, men ellers var der kun tale om materiel skade, meddeler Søren Frederiksen, der er vagtchef hos Fyns Politi. 

Læs også Bilister slap nådigt fra tre uheld

Som følge ud af ulykken på motorvejen opstod der lange køer - i begge retninger. Ifølge politiet skyldtes køen i modsatte spor blandt andet, at flere bilister valgte at filme ulykken fra det modsatte spor.

- Vi har skrevet fem sager om håndholdt telefon, siger Søren Frederiksen.

De fem bilister kan derfor se frem til en bøde for at have brugt håndholdt mobiltelefon i forbindelse med ulykken ved Ejby. Det koster 1.500 kroner i bøde, hvis man benytter sin mobiltelefon under kørslen. 

Fyns Politi opfordrer til, at bilister ikke sænker farten og filmer ulykker, der sker i det modsatte spor eller andre steder på motorvejen.

Ulykken skete klokken 15.07, og oprydningsarbejdet skabte kø i timerne efter. Oprydningsarbejdet er dog overstået, og trafikken glider igen i begge retninger.