I det fynske folks tjeneste

Undersøger løsning for Frederiksgade

En mulig løsning for den stærkt befærdede Frederiksgade i Odense kan være på vej. By- og Kulturforvaltningen går nu i gang med at undersøge, om gaden kan omdannes til busgade.

00:17

1 af 2

Da den store store trafik-åre Thomas B Thrigesgade i Odense blev lukket, flyttede en stor del af trafikken over i Frederiksgade. Resultatet er mange farlige situationer, fortæller beboerne.

- Jeg oplever dagligt, at cyklister bliver presset og kommer i slinger, når de mange busser og biler kører gennem gaden. Jeg tør ikke lade min datter lære at cykel her, som også er hendes skolevej, siger Gitte Hermansen, der er administrator af Facebookgruppen "Med livet som indsats - på cykel i Frederiksgade".

Og fra mandag 29. februar bliver gaden endnu mere traffikeret. Hver dag skal er nu op til 65 ekstra busser gennem den smalle gade. Hidtil har det været mulig for busserne at bruge en anden rute gennem centrum via Torvegade og I. Vilhelm Werners Plads. Men den er nu lukket, da arbejdet på Thomas B. Thriges Gade rykker længere sydpå.

- Der er alt for meget trafik i Frederiksgade, siger medlem af By-og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen, Soc.dem.

Og beboernes nødråb er nået til politikerne.

- Der er alt for meget trafik i Frederiksgade. Den er så smal og den egner sig slet ikke til al den ekstra trafik, der nu sendes gennem gaden. Derfor har jeg nu bedt By- og Kulturforvaltningen om at undersøge mulighederne for at omdanne gaden til en ren busgade, siger medlem af By-og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen, Soc.dem.

By og Kulturforvaltnigen går nu i gang med at undersøge konsekvenserne af at lave Frederiksgade om til en busgade. Forvaltningen skal undersøge,  hvilke veje trafikken så skal ledes hen til, og hvilke konsekvenser, det vil få.

 

01:27 Luk video