Undervandssti ved Langeland

Nu kan man tage på museum [i]under[/i] havet ved Langelands kyst.

Under havet ved Lindelse Nor ved Langeland er der fyldt med forhistorie. For 6000 år siden var der land med skov, der hvor havet er i dag.

Stenalderfolkene fældede skoven for at dyrkede små marker, og det vil Langelands Museum nu gøre opmærksom på. Derfor har museet lavet en sti til fortiden under havet. En sti med syv poster med informationstavler på havbunden.

- Der er for eksempel et sted, hvor der er en hel del træstammer. Det er post nummer to ud af de syv poster, vi har. Der er også nogle steder, hvor man har mulighed for at finde nogle oldsager som bearbejdet flint, fortæller museumsinspektør Otto Uldum.

Den undersøiske sti til fortiden er en del af et nordisk projekt kaldet "Nordic Blue Parks." Formålet er at formidle kulturarv og natur på havbunden, og Nordisk ministerråd har støttet projektet økonomisk. Hvert af de nordiske lande indvier i år dykkerstier.

- Vi blev kontaktet af et finsk modsvar til Skov- og Naturstyrelsen i Danmark, kan man sige. De spurgte, om vi ville være med. Det er sådan, at vi både fortæller om kulturhistorien og om den natur, der er på stedet, så man kan også lære lidt om, hvad det er for nogle fisk, dyr og planter, man kan se derude, forklarer Otto Uldum.

Undervandsstien til fortiden ligger nu klar og er åben for alle.

Forhistorisk sti under havet ved Lindelse Nor

Vis Sti til fortiden under havet på et større kort

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt