I det fynske folks tjeneste

Undervisning i rædsler

De studerende skal blandt andet fortælle den barske historie om de mange fanger i KZ-lejren Majdanek der omkom og blev brændt i lejrens krematorieovne.

En gruppe historiestuderende fra Syddansk Universitet i Odense har i disse uger sat fokus på kvindelige vagter og metoder til drab. De studerende laver undersøgelser i koncentrationslejrmuseet Majdanek-Lublin i Polen. Og meningen er at de skal lave engelsk- og tysksproget undervisningsmateriale om forbrydelserne og hverdagen i lejrene.

Undervisningsmaterialet er henvendt til blandt andet gymnasieklasser der skal besøge museet og ønsker at fordybe sig den gruopvækkende historie. På trods af at Majdanek var en af de største koncentrationslejre besøges lejrmuseet kun sjældent af danskere, og håbet er at undervisningsmaterialet vil få flere til at besøge lejren for at lære om historien på stedet.

Omkring 250.000 fanger passerede igennem Majdanek-lejren fra oprettelsen i 1941 til befrielsen i juli 1944, heraf blev cirka 80.000 børn, kvinder og mænd dræbt.

Det er seks studerende fra Syddansk Universitet der under ledelse af lektor i Therkel Stræde der arbejder med projektet som gennemføres med støtte fra Polens ambassade

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.