I det fynske folks tjeneste

Undervisning og livsglæde i pyjamas

01:32

1 af 3

Mere end hundrede elever på Middelfart Gymnasium mødte tirsdag op til undervisning i pyjamas og natkjoler.

Hele denne uge er der livsglædeuge på gymnasiet, og tirsdag er såkaldt slackerdag - altså dovnedag, hvor eleverne bliver opfordret til at møde op i deres mest afslappende dress.

- En undersøgelse viser, at uge 3 er den uge, hvor flest gymnasieelever pjækker. Det vil vi gerne gøre noget ved, og derfor laver vi total hygge hele ugen, siger Aske Meineche fra 2.y på Middelfart Gymnasium.

Selvom der bliver lagt vægt på afslapning i livsglædeugen, så er der stadig almindelig undervisning. Men eleverne får lov at tage den lidt mere med ro i et roligt og hyggeligt tempo.

- Det er rart her i 2014 at se klassekammeraterne komme i nattøj i skole. Det giver en god afslappet stemning, siger Aske Meineche.

Hele ugen er der opstillet sofaarrangementer på scenen, hvor eleverne kan hygge sig og lave skolearbejde i en afslappet stemning. I frikvarterne er der livemusik, og der bliver serveret gratis te og kaffe.

Omkring 150 elever troppede tirsdag op i nattøj, og afslapningen fortsætter hele ugen med dagens smil, lærerhistorier og kåring af ugens livsglæde dreng og pige.

Læs om livsglædeugen på Facebook

Ved du noget? Så send os et tip