I det fynske folks tjeneste

Undervisningsminister ændrer ikke på vinterferie

Det er op til kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune at bestemme, hvornår skolerne skal holde vinterferie.

Skolebørn har vinterferie på forskellige tidspunkter landet over. Men i et svar til Alex Ahrendtsen skriver børne- og undervisningministeren, at perioden for vinterferien ikke bliver ændret af hende.

I København er klasselokalerne tomme i denne uge. Børnene er nemlig gået på vinterferie. Men fynske skolebørn får først vinterferie i næste uge.

Over hele landet holder skolerne vinterferie på forskellige tidspunkter, enten i uge 7 og 8, og det giver problemer for både børnefamilier og virksomheder.

LÆS OGSÅ: Ønske: Vinterferie i samme uge i hele landet.

Det har fået det fynske folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) til at spørge børne- og undervisningsminsteren om, hvorfor skolernes vinterferie ikke er i samme uge over hele landet.

- Vil ministeren tage initiativ til, at skolernes vinterferie bliver lagt i den samme uge, sådan som det gør sig gældende for efterårsferien?, spørger Alex Ahrendtsen.

Men Christine Antorini (S) vil ikke ændre perioden for skolernes vinterferie. Det er nemlig kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der bestemmer, hvor mange dage eleverne skal gå i skole, fortæller hun.

- I mange kommuner fastsætter kommunalbestyrelsen helt generelt for alle kommunens folkeskoler, hvornår eleverne holder ferie og fridage, svarer hun og fortsætter:

 I andre kommuner overlader kommunalbestyrelsen beslutningen til den enkelte skole. Der er således stor frihed, det ser jeg ingen grund til at ændre på, skriver Christine Antorini.

Ved du noget? Så send os et tip