Undgå unødig kemi - vask dit nye tøj

Sådan lyder opfordringen fra Miljøstyrelsen, der netop har skudt en kampagne i gang, der sætter fokus på kemikalierester i nyt tøj.

Farvestoffer, formaldehyd og optisk hvidt er ofte skjulte kemiske gevinster, når nyt tøj ryger ned fra butikkernes hylder og hjem i tøjskabet.

Selvom stofferne ikke er ulovlige, kan den samlede udsættelse for kemikalierne være problematisk. Stofferne kan også i nogle tilfælde give allergiske reaktioner, udslæt og irriteret hud.

Derfor lyder opfordringen i kampagnen, at man skal vaske nyt tøj, inden man tager det i brug.

Knap otte ud af ti er godt klar over, at der kan være kemikalierester i deres nye tøj. Alligevel er det kun knap fire ud af ti, der altid vasker deres nye tøj, inden de tager det på.

Det viser en ny undersøgelse, som Miljøstyrelsen har fået lavet.

- Vi er omgivet af kemikalier i vores hverdag. De er i vores tøj, i kosmetik og plejeprodukter og i en række andre produkter, som vi dagligt er i kontakt med. Samlet set kan de udgøre en risiko for vores sundhed. Derfor er det vigtigt, vi selv gør noget, der hvor vi kan. Og heldigvis kan vi vaske en stor del af restkemikalierne ud af vores nye tøj og på den måde nedsætte udsættelsen for unødig kemi, siger Louise Fredsbo Karlsson fra Miljøstyrelsen.

Sådan undgår du kemi i dit tøj

Oversigt

    Oversigt